Eindelijk rijlessen volgen, kies wel de juiste rijschool

Als je eenmaal op het punt bent aangekomen dat je rijlessen mag gaan volgen is dit natuurlijk een spannende tijd. Misschien kijk je al maanden uit naar het volgen van de rijlessen. Het zou zomaar kunnen dat je vrienden hun rijbewijs al hebben en dat je zo nu en dan eens meerijd met ze. Je kunt niet wachten om eindelijk zelf achter het stuur te kruipen van je eigen auto.

rijlessen Leiden

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nog niet zelf een eigen auto wilt kopen. De kosten voor een eigen auto zijn namelijk vrij hoog en misschien heb je dit geld niet beschikbaar. In zo’n geval zijn je ouders misschien wel zo aardig dat je soms die van hen mag lenen. Hoe dan ook, voordat het zover is moet je een rijschool vinden. Het liefst 1 uit de buurt.

Kiezen voor een rijles pakket

Rijlessen volgen is best prijzig. Je betaald over het algemeen genomen per uur of per blokuur (2 lesuren). Het volgen van blokuren kan best wel interessant zijn. Het zorgt er natuurlijk voor dat je langer in de auto kunt zitten. Zo leer je meer in deze periode en kun je met de instructeur ook wat verder weg gaan. Dit is goed voor je ervaring in de auto en zorgt ervoor dat je over het algemeen minder lessen nodig hebt.

Ook bieden veel rijscholen een pakket aan. Dit pakket bestaat dan ook diverse lessen + 1 keer afrijden. Het kan prettig zijn omdat je zo weet waar je aan toe bent op financieel gebied. Mocht de instructeur vinden dat je nog niet klaar bent om af te rijden, dan kun je naast het pakket ook nog een aantal losse lessen volgen. Vaak ben je dan uiteindelijk alsnog goedkoper uit. Wanneer een rijschool een pakket verkoopt, kunnen de tarieven vaak iets lager zijn. Dit kan dus interessant zijn. Naderhand moet je je rijschool machtigen met digid, zodat ze je examen kunnen aanvragen voor je. Dit wordt uiteraard allemaal uitgelegd door de instructeur van de school.

Theorie minstens zo belangrijk

leren theorie examen
Start op tijd met leren voor je theorie examen.

Alhoewel veel leerlingen het leren niet bepaald leuk vinden, is het toch belangrijk om je theorie examen tijdig te behalen. Je mag namelijk niet meedoen aan het examen als je niet het theorie behaald hebt. Sla de boeken dus tijdig open of maak gebruik van de online mogelijkheden die er zijn om theorie examen te volgen. Zo voorkom je dat je niet mag afrijden omdat je het theorie nog niet behaald hebt.