Een eigen auto kopen als je net je rijbewijs hebt

Veel jongeren vinden de gedachten van een eigen auto helemaal geweldig. Ze kunnen niet wachten om met vrienden naar bijvoorbeeld een festival te gaan in hun eigen auto.

Alhoewel het super leuk is om een eigen auto te hebben, brengt dit ook diverse kosten met zich mee. Als jongere heb je natuurlijk genoeg zaken waar je geld aan kunt uitgeven. Nieuwe kleding, mooie schoenen een avondje stappen met vrienden of een festival bezoeken. Een auto voor de deur hebben staan kost al snel €100 – €200 per maand. En dan heb je er nog maar amper in gereden! Deze kosten zijn voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud. Auto rijden is zeker niet goedkoop.

Heb jij het ervoor over?

auto kopen
Wel of geen auto kopen? Ben jij er al uit?

Als je dus net je rijbewijs gehaald hebt, overweeg het dan wel goed om een auto te kopen. Want misschien is het wel een veel beter plan om de auto van je vader of moeder zo nu en dan eens te lenen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Je hoeft alle vaste lasten dan niet te betalen. Wel heb je verbruikskosten zoals een tank benzine, maar deze kosten zijn veel lager dan alle vaste kosten (uiteraard afhankelijk van hoeveel je rijd). Je ouders moeten natuurlijk wel een auto hebben en ze moeten ook nog eens bereid zijn om deze aan jou uit te lenen. Heus niet alle ouders zijn zo makkelijk..

Heb jij je rijbewijs al?

Mocht je trouwens nog geen rijbewijs hebben, dan staat dit waarschijnlijk bovenaan je prioriteitenlijst. Je moet wel met een goede rijschool in zee gaan. Er zijn diverse soorten rijscholen Den Haag en ze lijken als paddenstoelen uit de grond te poppen. Zeker in de grote steden. Je hebt dus keuze genoeg.

Vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden of ze bij een leuke rijschool les hebben gehad en probeer daar eens een proefles te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld rijschool Almere benaderen om dit te regelen. Het kost je vaak niets. Je wordt dan thuis opgehaald en je gaat rijlessen volgen. Je leert de auto besturen en je leert hoe je het beste kunt schakelen. Iets wat je misschien al weet. Daarnaast krijg je les over het verkeer en de regels die gelden. Het is overigens direct een goed idee om van start te gaan met het leren voor je theorie examen. Die heb je namelijk nodig om af te mogen rijden.